شایع ترین مشکلات گیاه زاموفیلیا زردی برگ ها و پوسیدگی ریشه ناشی از آبیاری بیش از حد است. همچنین به دلیل نور زیاد، گرما، کود دهی بیش از حد یا رطوبت کم، مستعد قهوه ای شدن برگ ها هستند. نور روشن، غیر مستقیم، خاک با زهکشی خوب و آبیاری محتاطانه از اکثر مشکلات جلوگیری می کند.

 زرد شدن برگ های گیاه زاموفیلیا

زرد شدن برگ های زاموفیلیا:

برگ های زرد در گیاهان زاموفیلیا بیشتر به دلیل آبیاری بیش از حد است. معمولاً در ابتدا برای برگ‌های پایین‌تر و مسن‌تر اتفاق می‌افتد و ممکن است با قهوه ای شدن نوک برگ ها، عدم رشد، افتادگی ساقه‌ها و برگ‌های چروکیده همراه باشد. زردی برگ ها همچنین می تواند به دلیل نور بیش از حد خورشید، آفات، سازگاری گیاه با محیط یا استرس دما باشد.

زرد شدن برگ های زاموفیلیا

برای اینکه بفهمید چرا زاموفیلیا شما این مشکل را دارد، موارد زیر را در نظر بگیرید:

آبیاری بیش از حد شایع ترین علت زردی برگ ها است، بنابراین ابتدا این مورد را بررسی کنید.

به دنبال علائم دیگر آبیاری بیش از حد باشید - علائم اولیه شامل زردی برگ ها میباشد. با شروع پوسیدگی ریشه، ممکن است ساقه های آویزان، نوک برگ ها قهوه ای رنگ، به خصوص در برگ های جوان تر و همچنین شاهد چروک شدن برگهای گیاه شوید و ممکن است بوی زننده ریشه های پوسیده را استشمام کنید.

برگ های گیاه زاموفیلیا در نور زیاد می سوزند و زرد یا قهوه ای می شوند. اگر گیاه زاموفیلیا شما روزانه نور مستقیم خورشید زیادی دریافت می کند، سوخته شدن برگ ها، به جای آبیاری بیش از حد، دلیل محتمل تر مشکل گیاه شما است.

لکه های زرد نامنظم روی گیاه زاموفیلیا شما اغلب توسط آفات ایجاد می شود، زیرا آنها از شاخ و برگ گیاه تغذیه می کنند. هر دو طرف برگ ها و ساقه ها را برای بررسی علایم آفات مشاهده کنید.

گیاهان زاموفیلیا تازه خریداری شده اغلب مراحل سازگاری را طی می کنند. ریزش برگها  یا زرد شدن تعدادی از آنها میتواند جهت سازگاری گیاه با محیط خانه شما باشد.

   رشد نکردن برگ های جدید در زاموفیلیا

اگر گیاه زاموفیلیا شما برگ جدید نمیدهد، محتمل ترین علت نبود نور کافی میباشد. گیاهان زاموفیلیا نور روشن و غیر مستقیم را میپسندند. دمای سرد یا هر دلیل استرس زای دیگری نیز می تواند باعث رشد نکردن گیاه زاموفیلیا شما شود.

فصل رشد گیاهان زاموفیلیا در اکثر اقلیم ها از اوایل بهار تا اواسط پاییز است. این تا حد زیادی به شرایط نوری گیاه بستگی دارد، بنابراین می توانید با استفاده از نورهای مصنوعی رشد گیاه، فصل رشد را افزایش دهید. گیاهان زاموفیلیا به طور معمول در تمام طول سال در آب و هوای استوایی رشد می کنند.

اگر گیاه زاموفیلیا شما نور زیادی دریافت می کند، نکته بعدی که باید در نظر بگیرید این است که آیا مشکلات دیگری در گیاه زاموفیلیا وجود دارد که باعث استرس گیاه شما و مهار رشد شود یا خیر. 

در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

آیا گیاه زاموفیلیا شما ریشه در گلدان پر کرده است؟ اگر چندین سال است که گلدان گیاه زاموفیلیا خود را تعویض نکرده اید، ممکن است ریشه ها به قدری در گلدان پر شده باشند که دیگر جایی برای رشد وجود نداشته باشند. گیاه شما ممکن است تمایلی به رشد شاخه ها و برگ های جدید بدون رشد ریشه های کافی برای حمایت از آن نداشته باشد. اگر ریشه‌هایی را دیدید که از سوراخ‌های انتهایی گلدان بیرون زده اند و گیاه شما به نظر میرسد که از گلدان بیرون میزند، گیاه خود را در گلدانی کمی بزرگ‌ تر بکارید تا شروع به رشد جدید کند.

مشکلات کود دهی می تواند مانع رشد گیاه زاموفیلیا شود. کود دهی بیش از حد گیاه زاموفیلیا می تواند به ریشه ها آسیب برساند و از رشد جدید این گیاه جلوگیری کند. گیاهان زاموفیلیا برای رشد مطلوب فقط باید چند بار در سال کوددهی شوند. اگر فکر می کنید گیاه خود را بیش از حد کود دهی کرده اید، خاک را شستشو دهید. اگر گیاه زاموفیلیا شما چندین سال است که کود دریافت نکرده یا گلدانش تعویض نشده میتوانید گیاه خود را کود دهی کنید.

سازگاری می تواند از رشد گیاه زاموفیلیا شما جلوگیری کند. به خاطر داشته باشید که 4 تا 6 هفته طول می کشد تا گیاه زاموفیلیا با شرایط خانه شما سازگار شود و ممکن است در این مدت رشدی در گیاه شما مشاهده نشود. شرایط مناسب رشد را برای گیاه خود فراهم کنید و به زودی شروع به رشد می کند.

سایر منابع استرس، مانند دریچه های کولر یا بخاری، آفات یا بیماری ها همگی می توانند از رشد برگ های جدید گیاه زاموفیلیا جلوگیری کنند. گیاه خود و محیط اطراف را به دقت بررسی کنید و به دنبال علایمی بگردید که مانع رشد گیاه شما شده است.

 قهوه ای شدن نوک برگهای زاموفیلیا

قهوه ای شدن نوک برگهای زاموفیلیا بیشتر به دلیل آبیاری بیش از حد است، به خصوص زمانی که گیاه در حال رشد میباشد. آبیاری کم، گرما یا نور بیش از حد، کود دهی بیش از حد، یا رطوبت کم نیز می تواند باعث ایجاد نوک قهوه ای روی برگ های گیاه زاموفیلیا شود.

نوک برگ ها حساس ترین قسمت گیاه به کمبود آب هستند، کم آبی باعث مردن برگها میشود و رنگ برگها به قهوه ای تغییر پیدا میکند. از دست دادن آب اضافی از برگ ها یا ناتوانی در تامین آب کافی به برگ ها منجر به قهوه ای شدن نوک برگ ها می شود.

آبیاری بیش از حد شایع ترین علت قهوه ای شدن نوک برگ ها در گیاهان زاموفیلیا است، که ممکن است وقتی برای اولین بار به آن فکر می کنید، منطقی به نظر نرسد. با این حال، آبیاری بیش از حد باعث خیس شدن خاک می شود که به ریشه ها آسیب می رساند یا حتی باعث از بین رفتن آنها میشود. هنگامی که این اتفاق می افتد، فراوانی آب به کمبود آب تبدیل می شود و گیاه از قبل ضعیف تر شده و به سرعت این علایم را با قهوه ای شدن نوک برگهایش نشان میدهد.

در اینجا چند نکته دیگر برای شناسایی علت و جلوگیری از ایجاد نوک قهوه ای در گیاهان زاموفیلیا آورده شده است:

رطوبت بسیار کم - رطوبت اتاقی را که گیاه زاموفیلیا خود را در آن نگهداری می‌کنید کنترل کنید. در حالی که برگ‌های براق گیاهان زاموفیلیا برای سالم ماندن به رطوبت بالایی نیاز ندارند، اما اگر در شرایط خشک رشد کنند، میتوان باعث قهوه ای شدن نوک برگهای زاموفیلیا شود.

بادهای گرم یا سرد از وسایل گرمایشی یا سرمایشی یا از پنجره های اتاق - مطمئن شوید که گیاه شما خارج از محدوده هر یک از این موارد است. از یک دماسنج دیجیتال برای نظارت بر دمای محل نگهداری گیاهان آپارتمانی خود استفاده کنید. 

نور زیاد - گیاهان زاموفیلیا در نور روشن و غیر مستقیم بهترین عملکرد را دارد. نور خورشید بیش از حد باعث از دست دادن آب از برگ ها می شود. ریشه ها اغلب برای همگام شدن با سرعت از دست دادن آب تلاش می کنند و این منجر به قهوه ای شدن نوک برگ ها می شود.

رنگ برگ ها به سبز روشن تغییر پیدا کرده است

رشد برگ های جدید در گیاه زاموفیلیا به طور معمول به رنگ سبز روشن است و به آرامی تیره می شود، این پروسه چند ماهی زمان خواهد برد. گاهی اوقات، یک گیاه زاموفیلیا با کمبود مواد مغذی می تواند برگ جدیدی به رنگ روشن ایجاد کند یا ممکن است با برگ هایی ظاهر شود که به طور یکنواخت سبز نیستند.

اگر شاخ و برگ زاموفیلیا بسیار دراز و باریک شکل شده است یا با گذشت زمان رنگ آن تیره نمیشود، کمبود مواد مغذی را به عنوان یک علت بالقوه در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که سایر زمینه های مراقبت از این گیاه در نظر گرفته شده اند تا اطمینان حاصل شود که هیچ مشکل دیگری مانع رشد گیاه شما نیست.

ریزوم های گیاه زاموفیلیا از خاک بیرون زده است

پیاز ریشه یا ریزوم گیاه زاموفیلیا می تواند به مرور زمان به دلیل شسته شدن خاک به واسطه آبیاری مکرر در معرض دید قرار گیرد. بیرون زدن ریزوم زاموفیلیا نشان دهنده ناسالم بودن گیاه شما نیست.

اگر گیاه خود را از بالا آبیاری میکنید، ریشه های گیاه زاموفیلیا ممکن است آشکار شود. هر بار که گیاه خود را آبیاری می کنید، مقداری خاک از سطح خاک شسته می شود. می توانید به آرامی به گیاه خود آب بدهید یا از انتهای گلدان آن را آبیاری کنید تا از این امر جلوگیری کنید.

اگر ریشه ها در معرض دید قرار گیرند، ممکن است نشانه این باشد که گیاه شما در گلدان ریشه پر کرده است و نیاز به تعویض گلدان دارد. 

هنگام کاشت گیاه زاموفیلیا خود در گلدان جدید، خاک را تا سطح پایه ساقه ها پر کنید تا ریزوم مقداری با خاک پوشانده شود. از کاشت بیش از حد عمیق ریزوم ها در گلدان خودداری کنید – بیرون زدن ریزوم های گیاه زاموفیلیا بهتر از دفن کردن ساقه ها در خاک است، زیرا این کار می تواند باعث پوسیدگی ساقه شود.

پیچ خوردگی برگ های زاموفیلیا

پیچ خوردگی برگ های گیاه زاموفیلیا معمولاً به دلیل کمبود آب در دسترس برای برگ ها است. برای کم شدن سطح برگ ها و کاهش میزان هدر رفت آب، برگ ها پیچ می خورند. کم آبی یا آبیاری بیش از حد، گرمای بیش از حد، آفات یا رطوبت بسیار کم همگی می توانند باعث پیچ خوردگی برگ های زاموفیلیا شوند.

پیچ خوردگی برگ ها اغلب با قهوه ای شدن نوک برگها و افتادگی ساقه های گیاه زاموفیلیا شما همراه است. 

گیاه خود را به دقت برای یافتن دلیل پیچ خوردگی برگ ها بررسی کنید:

نور را بررسی کنید - نور مستقیم بیش از حد خورشید منجر به افزایش اتلاف آب می شود و گیاه را تشویق می کند تا اقداماتی را برای کاهش اتلاف آب انجام دهد، مانند پیچ خوردن برگ ها.

آب - به دنبال علائم آبیاری بیش از حد یا کم آبی باشید. تشخیص کم آبی گیاه ساده است و قابل درمان، اما گیاهی که بیش از اندازه آّیاری شده است میتواند به راحتی از بین برود، زیرا هنگامی که ریشه ها آسیب ببینند، گیاهی که بیش از حد آبیاری شده علائم کمبود آب نیز خواهد داشت.

رطوبت - در شرایط بسیار خشک، به ویژه زمانی که هوا گرم است، امکان پیچ خوردن برگ های زاموفیلیا موجود است. گیاه زاموفیلیا خود را در مکانی خنک تر قرار دهید و با گروه بندی گیاهان خود، با استفاده از سینی سنگ ریزه، دستگاه های رطوبت ساز یا یکی از این روش ها، رطوبت را در اطراف گیاه افزایش دهید.

آفات - بسیاری از آفات دوست دارند از گیاهان زاموفیلیا تغذیه کنند و آب برگ ها را بمکند. این باعث آسیب نامنظم به برگ، لکه های زرد روی برگ ها و علائم کم آبی و استرس می شود. حداقل هر چند هفته یکبار گیاه خود را از نظر وجود آفات از نزدیک بررسی کنید و بلافاصله گیاه خود را از سایر گیاهان جدا کنید.

چروکیدگی و نرم شدن ساقه های زاموفیلیا

اگر گیاه زاموفیلیا شما دارای ساقه های چروکیده باشد، به احتمال زیاد از کمبود آب است. این مشکل می تواند به دلیل از دست دادن آب اضافی ناشی از هوای گرم، نور بیش از حد، یا رطوبت کم، یا کمبود آب یا پوسیدگی ریشه نیز باشد.

پوسیدگی ریشه گیاه زاموفیلیا

پوسیدگی ریشه زاموفیلیا

پوسیدگی ریشه یکی از شایع ترین مشکلات گیاه زاموفیلیا است. بدلیل آبیاری بیش از حد و نبود جریان هوا پوسیدگی ریشه اتفاق میافتد. گیاهان زاموفیلیا را فقط زمانی باید آبیاری کرد که حداقل نیمه بالایی خاک خشک شده باشد. با رشد گیاه خود در خاکی با زهکشی بسیار خوب، در گلدان های متخلخل با سوراخ های زهکشی فراوان و اطمینان از وجود نور کافی، از پوسیدگی ریشه جلوگیری کنید.پوسیدگی ریشه های زاموفیلیا

وقتی می گویند که ریشه ها برای زنده ماندن نیاز به یک منبع ثابت اکسیژن دارند، اغلب برای مردم تعجب آور است. در حالی که گیاهان برای تامین نیازهای خود از طریق فتوسنتز انرژی تولید می کنند، از اکسیژن نیز برای رشد خود استفاده می کنند. خاک خیس یا با زهکشی ضعیف به سرعت دچار کمبود اکسیژن می شود و این امر ریشه ها را تحت فشار شدید قرار می دهد.

در اینجا علائمی وجود دارد که باید به دنبال آنها باشید:

  • زرد شدن برگ ها، معمولا به روی برگ های پایین تر و مسن تر تأثیر می گذارد.
  • تاول روی برگها.
  • قهوه ای شدن نوک برگ ها، به ویژه بر روی برگ های جدید.
  • پیچ خوردگی برگ ها و چروک شدن ساقه ها، زیرا ریشه ها شروع به ناتوانی در رساندن آب کافی به گیاه می کنند.
  • افتادن ساقه ها به یک طرف بر اثر پوسیدگی.
  • بوی نامطلوب اطراف گیاه.

پس از شناسایی این مشکل، در اینجا نحوه نجات گیاه را توضیح خواهیم داد:

  1. گیاه زاموفیلیا خود را از گلدانش خارج کنید.
  2. خاک را بتکانید و ریشه ها را بررسی کنید. به دنبال ریشه های قهوه ای/سیاه، نرم، شکننده و بدبو باشید.
  3. تمام ریشه های آسیب دیده را با قیچی استریل هرس کنید.
  4. خاک باقی مانده را از ریشه بشویید. بهتر است هنگام تعویض مجدد گلدان از خاک جدید استفاده شود زیرا حشراتی که باعث پوسیدگی ریشه شده اند احتمالاً هنوز در خاک وجود دارند.
  5. یک گلدان تمیز و دارای زهکشی را انتخاب کنید که به اندازه کافی برای گیاه شما بزرگ باشد و در یک خاک گلدان با زهکشی خوب، آن را دوباره بکارید. 
  6. گیاه زاموفیلیا خود را در نور و دمای متوسط نگهداری کنید.

چند ماه طول می کشد تا سیستم ریشه بهبود یابد تا رشد جدیدی را مشاهده کنید، اما امیدواریم گیاه شما زودتر شروع به دادن شاخه های جدید بکند.

آویزان شدن ساقه های زاموفیلیا

شایع ترین علت سقوط ساقه های گیاه زاموفیلیا آبیاری بیش از حد است که منجر به نرم شدن ساقه و پوسیده شدن آنها میشود در این شرایط گیاه قادر به تحمل وزن بقیه ساقه نخواهد بود. همچنین ممکن است برای گیاهی که در شرایط کم نور رشد می کند این اتفاق بیفتد، در این حالت ساقه های گیاه بلند و نازک میشوند.

افتادگی و آویزان شدن ساقه های زاموفیلیا

به طور طبیعی ساقه های گیاه زاموفیلیا مقداری خمیده رشد میکنند. همچنین ممکن است ساقه های گیاه زاموفیلیا به سمت منبع نور حرکت کنند. با گذشت زمان، این امر میتواند منجر به رشد ساقه ها با زاویه قابل توجهی نسبت به گیاه شود و در صورتی که وزن آن زیاد شده باشد احتمال شکستگی ساقه وجود خواهد داشت.

بهترین راه حل این است که گیاه زاموفیلیا خود را هر چند هفته یکبار بچرخانید تا رشد آن تا حد امکان صاف بماند.