هشت روش برای افزایش رطوبت گیاهان آپارتمانی

گیاهانی که در فضاهای داخلی رشد می کنند برای رشد خوب به گرما و رطوبت کافی نیاز دارند. در این مقاله با نحوه افزایش رطوبت برای گیاهان آپارتمانی آشنا شوید.

گیاهانی که در فضای داخلی رشد می کنند برای رشد به گرما و رطوبت نیاز دارند. زرد شدن شاخ برگ گیاه ، مرده به نظر رسیدن گیاه ، خشک شدن و افتادن برگها  از جمله نشانه های نیاز گیاهان خانگی به رطوبت بیشتر است. معمولا کسانی که درآب و هوای خنک زندگی میکنند با این مسئله روبرو هستند. راه حل های مختلفی برای تامین رطوبت گیاهان وجود دارد که در این مقاله به تعدادی از آنها میپردازیم.


1.غبارپاشیغبار پاشی گیاهان برای افزایش رطوبت

رطوبت چیزی نیست جز بخار آبی که برای مدت طولانی در هوا وجود دارد. غبارپاشی تا حدودی تأثیر مشابهی دارد اما برای مدت زمان بسیار کوتاهی موثر است. ذرات به اندازه بخار آب موجود در هوا ریز نیستند ، بنابراین به سرعت  ته نشین میشوند.

غبارپاشی در گیاهان خانگی روشی موقتی برای افزایش رطوبت اطراف آنها میباشد. علاوه بر این ، به اندازه سایر راه حل های ذکر شده در زیر موثر نیست.

برای این منظور ، آب را در یک بطری اسپری پر کنید و گیاهان خود را غبارپاشی کنید. این یک راه حل ساده ،ارزان و بدون دردسر است که میتوانید از آن استفاده کنید.

احتیاط
  • گیاهان با برگهای پرز دار و کرکی شکل را نباید مه پاشی کنید.
  • بهتر است صبحها گیاهانتان را غبار پاشی کنید.

2.سینی سنگریزه (روش جزیره)استفاده از سینی سنگریزه برای تامین رطوبت گیاه

همانطور که از اسم آن مشخص است سینی های سنگریزه چیزی نیستند جز سینی هایی پر از سنگریزه و آب. سنگریزه ها باید یک لایه ضخیم به اندازه 3 تا 5 سانتیمتر داشته باشند. اکنون ، گیاهان آپارتمانی را روی این سینی قرار دهید.

احتیاط
  • فقط درصورتی این کار را انجام دهید که عرض سینی بزرگتر از گلدان شما باشد.
  • سینی نباید از سفال یا موادی ساخته شده باشد که باعث نشت آب به بیرون شود.
  • همچنین ، گلدان نباید مستقیماً در آب بنشیند(با آب در تماس باشد) زیرا باعث پوسیدگی ریشه های گیاه می شود.

3.جام شیشه ای

استفاده از جام شیشه ای برای تامین رطوبت برخی گیاهان

این یک روش موثر برای حفظ رطوبت برای گیاهان خانگی کوچک میباشد. توجه داشته باشید که ارتفاع جام  باید بیشتر از ارتفاع گیاه باشد. حتماً گیاهانی را دیده اید که در ظرف های  شیشه ای رشد کرده اند و فکر کرده اید برای زیبایی این کار را انجام داده اند. خوب ، جدا از دلایل زیبایی شناسی ، این روش ایجاد یک محیط محدود برای افزایش رطوبت برای گیاه میباشد.

 احتیاط
ما به شما پیشنهاد می کنیم از شیشه ای شفاف استفاده کنید زیرا فقط با مشاهده گیاه می توانید خشک یا مرطوب بودن خاک را بررسی کنید.

4.تراریوم

ساخت تراریوم برای تامین رطوبت گیاه

این روش نیز مشابه روش بالا میباشد، مفهومی که در بالا ذکر شد نیز شبیه به تراریوم است ، اما در مقیاس گسترده تر میتوان از آن استفاده کرد. برگ های گیاه باعث تبخیر و تعرق می شوند که باعث افزایش سطح رطوبت در یک محیط محدود می شود. تراریوم ها ساختاری شیشه ای بسته یا نیمه باز هستند ، همچنین می توانید از آکواریوم به عنوان تراریوم استفاده کنید. گلدان ها را در آکواریوم قرار دهید یا گیاهان آپارتمانی را مستقیماً در آکواریوم بکارید. این به سلیقه شما بستگی دارد!

اگر تراریوم ندارید ،می توانید گیاهان خود را در یک مکان کنار همدیگر نگهداری کنید تا سطح رطوبت را افزایش دهید. گیاهانی که کنار هم رشد می کنند ، یک محیط و هوای مرطوب ایجاد می کنند ، بنابراین یک ایده هوشمندانه این است که آنها را با هم در یک جا نگهداری کنید.

احتیاط

گیاهان هوازی و ساکولنت ها گزینه خوبی برای رشد در تراریوم بسته نیستند زیرا گردش هوا داخل تراریوم های بسته وجود ندارد، میتوانید از تراریوم های سر باز برای ساکولنت ها استفاده کنید.

5. دستگاه رطوبت ساز

استفاده از دستگاه رطوبت ساز برای افزایش رطوبت گیاه

این دستگاه برای بالا بردن سطح رطوبت در اتاق یا یک ساختمان استفاده می شود. رطوبت ساز می تواند به اندازه کافی رطوبت گیاهان خانگی را افزایش دهد. با این حال ،دستگاه های مرطوب کننده هوا  در مقایسه با سایر روش های ذکر شده در این مقاله گران تر هستند. همچنین ، آنها بهترین راه برای افزایش رطوبت گیاهان نیز میباشند.
احتیاط
  • کپک ، نمک و قارچ به دلیل رطوبت زیاد در دستگاه های رطوبت ساز می توانند جمع شوند. از این رو ، بسیار مهم است که یک یا دو بار در ماه دستگاه مرطوب کننده را تمیز کنید.
  • قسمت های مختلف یک دستگاه مرطوب کننده را با محلول سرکه و آب بشوید.
  • اگر روی شاخ و برگ گیاهان خانگی خود کپک و قارچ مشاهده کردید ، با یک پارچه مرطوب شاخ و برگ را به آرامی تمیز کنید.

6.گلدان در گلدانقرار دادن گلدان در گلدان دیگر برای افزایش رطوبت

گلدانی را که یک یا دو سایز از گلدانتان بزرگ تر است انتخاب کنید.گلدان را پر از آب کنید و گیاهان آپارتمانی را در این گلدان بزرگ قرار دهید. به خاطر داشته باشید که گلدان بزرگتر باید ضد آب باشد تا از نشت آب از آن جلوگیری کند. همچنین می توانید خزه هایی را در شکاف های آن قرار دهید. با تبخیر آب یا خشک شدن خزه سطح رطوبت نیز افزایش می یابد.

احتیاط
این روش برای گیاهانی که نم دار بودن خاک و رطوبت زیاد را دوست دارند و یا گیاهانی که در آب و هوای خشک و گرم پرورش میابند ، بسیار موفقیت آمیز خواهد بود.

7.بهترین مکان

قرار داد گلدان در آشپزخانه

یک راه عالی برای اطمینان از تامین رطوبت مناسب گیاهان قرار دادن آنها در یک مکان مناسب میباشد. گیاهان آپارتمانی را در محلی قرار دهید که میزان رطوبت در آن بالا بماند. پنجره های حمام یا نزدیک سینک آشپزخانه مکان های مناسبی برای گیاهان آپارتمانی است. آب تبخیر شده از دوش های حمام ، آشپزی و سایر موارد باعث می شود گیاهان دوستدار رطوبت سالم رشد کنند.

احتیاط
وقتی گیاهان خانگی خود را در این نقاط قرار می دهید از نور کافی اطمینان حاصل کنید.

8.بخار آب گرم

بخار آب ولرم برای تامین رطوبت گیاهان

ظرفی را پر از آب کرده و روی مکانی که از آن حرارت خارج میشود قرار دهید،بخار ناشی از آن میتواند برای تامین رطوبت گیاهانتان مناسب باشد.