آماده سازی و مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان

گیاهان آپارتمانی شما در زمستان از چالش های تهدید کننده ای زندگیشان در امان نیستند؛ حتی اگر در آب و هوایی با دمای کنترل شده قرار داشته باشند! گیاهان خانگی، چه گیاهان آپارتمانی که همیشه داخل خانه نگهداری می شوند، و چه گیاهانی که فقط در زمستان داخل می آورید می توانند تحت تاثیر عواملی مانند دمای متغیر از گرمای روز تا سرمای شب، هوای خشک، روزهای کوتاه و نور محدود قرار گیرد. با تغییر دادن نوع مراقبت های خود در ماه های سرد سال، گیاهان خود را تقویت کنید.


برنامه آبیاری گیاهان خود را تنظیم کنید

برخلاف آنچه انتظار می رود، گیاهان داخلی در زمستان به آب کمتری احتیاج دارند. درحالی که هوای زمستانی خشک تر است، رشد گیاهان در ماه های سرد کند تر می شود. حتی برخی از آنها رشدی ندارند. بنابراین گیاهان برای هیدراته شدن (آب رسانی به کل گیاه) به آب کمتری نیاز دارند و آبیاری بیش از حد می تواند منجر به پوسیدگی ریشه هایشان شود. به خاطر داشته باشید که هر گیاه به مقدار متفاوتی آب نیاز دارد؛ کاکتوس های مقاوم در برابر خشکی و سایر ساکولنت ها ممکن است اصلا نیازی به آبیاری نداشته باشند. 

سطح خاک می تواند در ماه های زمستان سریعتر خشک شود، اما این به این معنی نیست که گیاه به آب نیاز دارد. انگشت خود را به داخل خاک فشار دهید، اگر یک یا دو اینچ (حدود دو و نیم تا پنج سانتیمتر) زیر سطح خاک خشک شده است زمان آبیاری گیاهتان فرا رسیده است.

نکته
برای آبیاری گیاه خانگی تان از آب سرد استفاده نکنید؛ برای جلوگیری از آسیب زدن به ریشه ی گیاه از آبی استفاده کنید که با دمای اتاق یکی شده باشد.

تغییر رطوبت

رطوبت پایین می تواند بزرگترین مانعی باشد که گیاهان آپارتمانی باید در زمستان بر آن غلبه کنند! میزان رطوبت در خانه های گرم شده می تواند در زمستان به 10 تا 20 درصد کاهش یابد و گیاهان ترجیح می دهند سطحی نزدیک به 50 درصد داشته باشند. اگر در خانه یک دستگاه رطوبت ساز (دستگاه بخور) دارید، گیاهان خود را جایی ببرید که از مزایای این دستگاه برخوردار شوند. اگر این دستگاه را ندارید سطح رطوبت را با وسایل دیگر افزایش دهید.

گیاهان خود را گروه بندی کنید. گیاهان به طور طبیعی با ترشح ، آب را از طریق برگ های خود آزاد می کنند. بنابراین گروه بندی آنها با یکدیگر باعث می شود که از رطوبت به خوبی استفاده کنند. حمام و آشپزخانه بهترین مکان برای گیاهان شما هستند زیرا بیشترین رطوبت را از دوش و آب جوش میگیرند.

یک گزینه ی خوب دیگر، ترفند قدیمی قرار دادن گیاهان خود روی سینی آب یا نزدیک آن است. اما گیاه را مستقیما در آب قرار ندهید. مقداری سنگریزه یا سنگ را روی سینی بگذارید تا ته گلدان ها از سطح آب در سینی بالا برود، و سپس گلدان هایتان را روی سنگ ها قرار دهید.تامین رطوبت گلدان به وسیله سنگریزه یا روش جزیره

آب پاشی گیاهان بیشتر حس خوبی به باغبان می دهند تا اینکه به نفع گیاه باشد. ممکن است فکر کنید به گیاه خود کمک می کنید، اما آب پاشی فقط یک رطوبت موقت است. برای اثربخشی باید چندین باردر روز گیاه را اب پاشی کنید تا فایده ی واقعی را مشاهده کنید؛ زیرا دمای خانه رطوبت را به سرعت تبخیر می کند. اما اگر خیلی اصرار به آب پاشی آنها دارید، این کار را انجام دهید. به سختی می توان یک گیاه خانگی را آب پاشی ایده آل کرد. در تابستان های مرطوب، آب پاشی بیش از حد گیاهان منجر به مشکلات قارچی می شوند؛ اما در زمستان مشکلی ایجاد نمیکند.

برای اطلاعات بیشتر درباره رطوبت گیاهان آپارتمانی میتوانید مقاله دیگر ما را در این زمینه مطالعه بفرمایید.

8 روش برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی


به دمای هوا توجه کنید

دمای مناسب برای اکثر گیاهان مانند انسان ها، در روز بین 65 تا 75 درجه فارنهایت و در دمای شب بالای 50 درجه ی فارنهایت است. برای تامین این دما برای گیاهان خود، آنها را هم از محیط سرد و هم از منابع گرمایشی مانند رادیاتور، فر، شومینه و وسایل الکترونیکی دور نگه دارید. نوسانات دما، مانند گرم یا سرد بودن طولانی مدت هوا، می تواند گیاهان آپارتمانی را به آسانی از بین ببرد.


خورشید را دنبال کنید

در طول زمستان نه تنها ساعت های کمتری نور خورشید وجود دارد، بلکه تابش نور خورشید نیز ضعیف تر وارد منزل ها می شود. ممکن است نیاز باشد گیاهان خود را به جای روشن تری منتقل کنید یا از لامپ های مخصوص رشد گیاه برای آنها استفاده کنید. پنجره ی رو به جنوب یا غرب یک مکان خوب برای گیاهان است که در تمام طول روز آفتابی می باشد. با این حال گیاهان را خیلی نزدیک پنجره ی یخ زده قرار ندهید؛ زیرا ممکن است آسیب ببینند. 

نکته
هر زمان که به گیاهان خود آب می دهید، گلدان ها را حدود 4/1 دور بچرخانید. این کار باعث می شود که نور خورشید به هر طرف گیاه برسد و به جای اینکه برخی شاخه ها برای رسیدن به نور کشیده شوند، به طور مساوی رشد کنند.

برای گیاهان آپارتمانی خود رژیم بگیرید!

از آنجایی که گیاهان شما به طور فعال رشد نمیکنند، نیازی به کود ندارند. کود دهی آنها درحال حاضر چرخه ی طبیعی آنها را مختل می کند، بنابراین تا اوایل بهار کود دهی گیاهان را متوقف کنید. وقتی علائم رشد مجدد را مشاهده کردید یا برگ ها درحال سبز شدن بودند، کود دهی را دوباره شروع کنید تا در فصل رشد به آنها کمک کند.

برای گیاهان خانگی خود اقدامات لازم را انجام دهید تا بتوانید آنها را در فصل زمستان حفظ کنید. اما با کود دهی زیاد آنها را از بین نبرید. مراقب علامت های اولیه مشکلات که ممکن است آفات را شامل شود نیز باشید. حتی در زمستان! با این حال، قبل از تعویض گلدان آنها یا شروع به قلمه گرفتن، تا رسیدن فصل رشد صبر کنید. زمستان را یک فصل غیر معمول برای گیاهان آپارتمانی خود در نظر بگیرید و اجازه دهید که آنها استراحت کنند.

منبع:www.thespruce.com